0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled korpe
0
Korisnička podrška: +382 40 27 27 27

Besplatna dostava za narudžbe iznad %71% €

Korisnička podrška
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Blog Jesenje cipele koje svaki muškarac mora imati

Jesenje cipele koje svaki muškarac mora imati

Srijeda, 21. juli 2021.

Jesen, mnogima najdraže godišnje doba, neki ga baš ne vole. Čak i oni koji nisu ljubitelji kišnih, hladnijih jesenjih dana moraće prihvatiti činjenicu da je prošlo vrijeme japanki i sandala.

Jesen ipak zahtijeva nešto malo zatvorenije i toplije.  Jakne, kaputi, parke, pravi su vjesnici jeseni, a uz njih najbolje idu niske čizme i kožne cipele.

S obzirom na to da je jesen prevrtljiva, teško da će jedne cipele odgovarati svakoj prilici. Uz naš vodič za kombinaciju jesenjih cipela bićete spremni za svaku priliku i svaki jesenji dan.

Prilikom obnove jesenje garderobe bilo bi dobro napraviti generalku i odabrati one cipele koje će upotpuniti jesenji outfit i podići ga na viši nivo. 
Kad govorimo o muškarcima i cipelama, većini je najbitnija udobnost, a u jesen je važna i vodootpornost.

Čak i najveći konformisti više ne moraju žrtvovati stil na uštrb udobnosti jer su cipele iz novih kolekcija savršen spoj estetike i funkcionalnosti za moderne muškarce. 

Kožne mokasine

Mokasine se posljednjih nekoliko godina vraćaju na velika vrata na modnu scenu. Njihova najveća prednost je to što se lako mogu kombinovati i u svečanijim i u ležernijim prilikama jer dolaze u pregršt boja, materijala i krojeva.

Jesenju verziju izrađenu od kože kombinujte s odijelom i kaputom za posebnije prilike, a uz zavrnute pantalone odaberite ih za posao ili večeru s ekipom.

Nepisano modno pravilo je da se mokasine nose na bose noge, no ujesen vam niko neće zamjeriti “nevidljive” niske stopalice, naročito kada krenu dani koji više mirišu na zimu nego jesen. Posljednji trend mokasina od baršuna poharao je modne piste i crvene tepihe, ali s njima oprez, namijenjene su ipak samo za suvo vrijeme.

 

Hrabre patike

Jesenje kombinacije ne moraju biti tamne i ozbiljne. Osvježite ležerne kombinacije ultra popularnim šarenim patikama debljeg đona. Osim što su jako trendy, debeli đonovi štite stopala od hladne podloge. Za one koji vole praktičnost i udobnost, a žele izgledati trendy, patike debljeg đona bit će pravi jesenji pogodak.

Iako se patike najviše slažu s trapericama, jesenji outfit briše sve granice. Pantalone, pa čak i deblja vunena odijela sada se mogu kombinovati s patikama, koliko god one bile ležerne. Štaviše, počinje vrijediti pravilo “što luđe, to bolje”, tako da možete bez straha odbaciti modna pravila i stvoriti svoja. 

Svečane cipele na vezanje

Svečane cipele još su jedan par obuće koji definitivno ne ide uz trenerku. 
Svako odijelo zaslužuje dobar par elegantnih cipela. Iako se svečane cipele nose cijele godine, ujesen se ipak češće nose.

Lakirane ili mat, svaki materijal izrade ima svoju namjenu i priliku, isto kao i boja. Smeđe i konjak cipele odlično izgledaju na odijela u plavim nijansama, a crne idu skoro na sve boje odijela. Oni hrabriji mogu birati i svjetlije cipele na tamnija odijela. Ipak, tu je potrebno pripaziti na nijanse i čarape s kojima se kombinuju.

Iako se trendovi mijenjaju na mjesečnoj bazi, ulaganjem u nekoliko probranih, ali kvalitetnih komada obuće stilski nećete pogriješiti štagod od odjeće kombinovali, a i novčanik će vam biti zahvalan.

Novi trend kupovine nekoliko dobrih, ali kvalitetnih komada (“buy-less buy-better”) odražava globalnu težnju održivoj modi i brizi za okoliš. Budite dio tih nastojanja.


U Planika webshopu pronađite kvalitetne jesenje cipele po svom ukusu.

Komentari(0)
Imate komentar ili savjet?
Odgovori na komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena i koirsti se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Prijavi se na newsletter i ostvari jednokratno pravo na
10% popusta prilikom prve kupovine, koji važi za kupovinu modela koji nisu sniženi.
Prev Next
Zatvori

Vaša privatnost i lični podaci su nam bitni. Skladno novoj Opštoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uslove kupovine .

Kako bi se osigurao ispravan rad ove web-stranice, ponekad na vaše uređaje skladištimo male datoteke podataka poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korišćenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korišćenju kolačića.

Marketinški servisi

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Mailgun

Analitički servisi

Google tag manager